Haring, gemarineerd
Aantal personen: 4
Ingrediënten
2 grote zoute haringen (ca. 600 gram) of 4 haringfilets (ca. 450 gram)
1 (rode) ui
10 pimentkorrels
1 laurierblad
dille
1,5 dl azijn
5 el suiker
1 dl water
Bereiden
- Fileer de haringen.
- Snij de haringen in 2 cm. brede stukken.
- Ui pellen en in dunne ringen snijden.
- Maak eventueel de pimentkorrels fijn.
- Doe vervolgens de haringen in een pot met de kruiden de uien en een takje dille.
- Kook het water met de azijn en de suiker.
- Laat het afkoelen en giet het koud over de haring.
- Laat dit geheel 1 dag staan.
Bewaren
- In de koelkast, 1-2 weken houdbaar.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gegrilde zeebaars met auberginepuree en paprikasaus
Zeetong-kreeft rolletjes
Carpaccio van zalm
Hachee met Noorse zalm (voor 4 personen)
St.Jacobsschelpen